FYROGENIS STIEBEL ELTRON

e-energeia.gr: ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ - ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΕΙΔΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Διεύθυνση: ΕΡΜΩΝΑΣΣΗΣ 49, 11142 ΑΘΗΝΑ - Τηλέφωνα: 2105224261 - 2102464909 Fax: 2102527689 - Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.r

Εξοικονόμηση Κατ' οίκον
Τρίτη, 08 Απριλίου 2014 11:28

Ανακαλύψτε την ιστορία του ηλιακού θερμοσίφωνα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Ανακαλύψτε την σημαντική και ενδιαφέρουσα ιστορία του ηλιακού θερμοσίφωνα!! Γνωρίζατε τις παρακάτω χρήσιμες πληροφορίες για τους θερμοσίφωνες;

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας άρχισε να χρησιμοποιείται στην δεκαετία του 1970 και ιδιαίτερα στη δεκαετία του 1980 άρχισε να χρησιμοποιείται ευρύτατα στις χώρες με ηλιοφάνεια. Στην Κύπρο αναλογεί ένας ηλιακός θερμοσίφωνας για κάθε τρεις κατοίκους, ενώ στο Ισραήλ η χρήση τους είναι υποχρεωτική από τον νόμο στις καινούργιες οικοδομές. Σε πολλές άλλες χώρες η χρήση τους επιδοτείται από διατραπεζικά αλλά και οικολογικά προγράμματα.

Στην Ελλάδα η διάδοση των ηλιακών συσκευών είναι πολύ εντυπωσιακή: το πρώτο μοντέλο λανσαρίστηκε το 1974, το 1980 υπήρχαν εγκατεστημένα περίπου εκατόν πενήντα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα συλλεκτών και το 2004 περίπου τρία εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα συλλεκτών. Μέρος της επιτυχίας αυτής των ηλιακών θερμοσιφώνων στην Ελλάδα οφείλεται στα φορολογικά κίνητρα που είχε θεσπίσει το Ελληνικό κράτος. Σήμερα οι ηλιακοί θερμοσίφωνες χρησιμοποιούνται από περισσότερους από δυο εκατομμύριο καταναλωτές. Μέχρι και τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα ήταν απ' τις κύριες κατασκευάστριες χώρες ηλιακών θερμοσιφώνων!

 

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τους ηλιακούς:


Τί είναι ο ηλιακός θερμοσίφωνας;

Είναι μια οικιακή ή επαγγελματική συσκευή που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ζεστού νερού με χρήση της ηλιακής ενέργειας.

Ποιες είναι οι κατηγορίες ηλιακών θερμοσίφωνων;

Οι ηλιακοί μπορούν καταταχθούν σε δυο κατηγορίες: ηλιακοί θερμοσίφωνες διπλής ενέργειας (λειτουργία είτε με την ηλιακή ενέργεια είτε με το ηλεκτρικό ρεύμα) και τριπλής ενέργειας (με επιπλέον χρήση του ζεστού νερού από τα καλοριφέρ που παράγεται από τον λέβητα κεντρικής θέρμανσης).

Από τι αποτελείται ένας ηλιακός;

Τα κύρια μέρη ή εξαρτήματα είναι το boiler (δοχείο ή θερμοδοχείο ή καζάνι ή μπόϊλερ) και ο ηλιακός συλλέκτης (ηλιοσυλλέκτης).

Πόσο κοστίζει ένας θερμοσίφωνας;

Το κόστος ποικίλει και η τιμή διαμορφώνεται σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως χωρητικότητα δεξαμενής (συνήθως 80L, 120L, 160L, 200L, 250L), τύπος boiler (π.χ. ανοξείδωτο ατσάλι, glass, γαλβανιζέ), τύπος και επιφάνεια ηλιακού συλλέκτη (π.χ. χάλκινος ή επιλεκτικός), ποιότητα κατασκευής όπως αν αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες, διάρκεια εγγύησης κτλ. Διαθέτουμε ηλιακούς από 258 ευρώ (80 λίτρα που είναι ιδανικοί για τροχοβίλες) έως 1668 ευρώ (250 λίτρα για μεγάλες κατοικίες ή επαγγελματικούς χώρους).

Συμφέρει η αγορά ενός ηλιακού;

Βεβαίως! Τα οφέλη είναι άμεσα εμφανή στο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος! Ουσιαστικά με τη χρήση την δωρεάν ηλιακής ενέργειας ελαχιστοποείτε τη δαπάνη ρεύματος ΔΕΗ για ζεστό νερό όπως συμβαίνει με άλλες συσκευές (π.χ. ηλεκτρικό θερμοσίφωνα ή ταχυθερμαντήρα).

Χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες και προσφορά για ηλιακά συστήματα.

Ρωτήστε μας για εγκατάσταση, τοποθέτηση, μελέτη ηλιακών θερμοσίφωνων και άλλων ηλιακών συστημάτων ώστε να μεγιστοποιήσετε την απόδοση και την οικονομία. Ζητήστε προσφορά τώρα για να κάνετε τη σωστή επιλογή!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 21:44
Προϊόντα κατασκευαστή FYROGENIS   Προϊόντα κατασκευαστή STIEBEL ELTRON   Προϊόντα κατασκευαστή STIBETHERM   Προϊόντα κατασκευαστή ΘΗΑ ENERGY
Προϊόντα κατασκευαστή FOCO ΗΛΙΑΚΑ      Προϊόντα κατασκευαστή Dimplex Siemens         Προϊόντα κατασκευαστή GREE    Προϊόντα κατασκευαστή FLUO

Επικοινωνήστε μαζί μας - είμαστε οι ειδικοί στους ηλιακούς θερμοσίφωνες

Θα χαρούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας λύσουμε οτιδήποτε απορίες έχετε σχετικά με τα προιόντα μας προκειμένου να κανονίσουμε την αποστολή του δικού σας ηλιακού θερμοσίφωνα, άμεσα, οικονομικά και με ασφάλεια.

Αγοράστε online από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα - ΔΩΡΕΑΝ αποστολή στην Αττική

Προσφέρουμε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Ηλιακοί και Ηλεκτρικοί Θερμοσίφωνες - Ηλιακοί Συλλέκτες - Boiler/Δοχεία Ηλιακών - Θερμοπομποί - Θερμοσσυσωρευτές - Αερόθερμα - Fan Coils - Ηλεκτρικοί Λέβητες.

Δείτε αναλυτικά όλα μας τα προϊόντα »