FYROGENIS STIEBEL ELTRON

e-energeia.gr: ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ - ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΕΙΔΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Διεύθυνση: ΕΡΜΩΝΑΣΣΗΣ 49, 11142 ΑΘΗΝΑ - Τηλέφωνα: 2105224261 - 2102464909 Fax: 2102527689 - Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.r

Εξοικονόμηση Κατ' οίκον
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 12:58

Πως να επιλέξω ηλιακό θερμοσίφωνα;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΣΑΣ!!

Ένας καλής ποιότητας ηλιακός θερμοσίφωνας πρέπει:
α) να έχει εξωτερική επένδυση από ανοδιωμένο αλουμίνιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό σε παραθαλάσσιες περιοχές, σε υγρά κλίματα και στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.
β) το κλειστό κύκλωμα αντιψυκτικού υγρού να προστατεύεται από μανδύα (jacket), ώστε να λειτουργεί σωστά ακόμη και όταν κάνει παγωνιά και ταυτόχρονα να προστατεύει τους συλλέκτες από τα άλατα του νερού, τα οποία ως γνωστόν ευθύνονται για το βούλωμα των σωληνώσεων των συλλεκτών.
γ) να έχει μόνωση πολυουρεθάνης υψηλής πυκνότητας και πάχους (τουλάχιστον 45-50 χιλιοστών), ώστε να εξασφαλίζει ζεστό νερό ακόμα και σε πολικές θερμοκρασίες -30°C (υπό το μηδέν).
δ) η μεταλλική κατασκευή της δεξαμενής του να είναι πάχους 3 χιλιοστών και να είναι κατασκευασμένη με προδιαγραφές DIN 4800-5, ώστε να αντέχει στις υψηλές πιέσεις του δικτύου ύδρευσης.
ε) το δοχείο του ηλιακού θερμοσίφωνα να είναι εσωτερικά επενδεδυμένο (επισμαλτωμένο) με DURO SMALT ELASTIC. Αυτή η μέθοδος (GLASS) θεωρείται η πιο ενδεδειγμένη για την ιδιαίτερη ελαστικότητα που έχει και για τις αντοχές της σε πολύ σκληρά νερά, ώστε να προστατεύει τη δεξαμενή από ρωγμές λόγω συστολών και διαστολών.
στ) ο ηλιακός θερμοσίφωνας θα πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα προσθήκης εφεδρικού στοιχείου θέρμανσης, το οποίο να μπορεί να συνδέεται με το καλοριφέρ, επιτυγχάνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη οικονομία. Αυτοί είναι οι λεγόμενοι ηλιακοί θερμοσίφωνες τριπλής ενέργειας.
ζ) προς αποφυγή δημιουργίας εσωτερικών υδρατμών λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, οι ηλιακοί συλλέκτες θα πρέπει να διαθέτουν οπές εξαερισμού, ιδιαίτερα τον χειμώνα σε υγρά κλίματα. Αν δεν υπάρχουν οπές εξαερισμού, τότε οι παραγόμενοι υδρατμοί δημιουργούν διάβρωση στον απορροφητή του συλλέκτη.
η) οι χαλκοσωλήνες και ο απορροφητής του ηλιακού συλλέκτη να είναι συγκολλημένοι με υψίσυχνα (δηλαδή με την μέθοδο Ultrasonic), ώστε να μη υπάρχουν απώλειες, να επιτυγχάνεται απόλυτη μεταφορά της θερμότητας και ο ηλιακός συλλέκτης να έχει την μεγαλύτερη δυνατή απόδοση.
θ) η χάλκινη επιφάνεια του ηλιακού συλλέκτη να είναι με επίστρωση τιτανίου (επιλεκτικοί συλλέκτες) και το γιαλί να είναι άθραυστο (SOLAR TEMPERED GLASS 3,5 χιλιοστών) για αντοχή στο χαλάζι και ειδικών κρυστάλλων (για να ελαχιστοποιούνται οι επανακλάσεις της άμεσης ακτινοβολίας).
ι) να έχει ξεχωριστή ανεξάρτητη θέση της ράβδου μαγνησίου, ώστε να επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη αντικατάστασή της.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 01:56
Προϊόντα κατασκευαστή FYROGENIS   Προϊόντα κατασκευαστή STIEBEL ELTRON   Προϊόντα κατασκευαστή STIBETHERM   Προϊόντα κατασκευαστή ΘΗΑ ENERGY
Προϊόντα κατασκευαστή FOCO ΗΛΙΑΚΑ      Προϊόντα κατασκευαστή Dimplex Siemens         Προϊόντα κατασκευαστή GREE    Προϊόντα κατασκευαστή FLUO

Επικοινωνήστε μαζί μας - είμαστε οι ειδικοί στους ηλιακούς θερμοσίφωνες

Θα χαρούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας λύσουμε οτιδήποτε απορίες έχετε σχετικά με τα προιόντα μας προκειμένου να κανονίσουμε την αποστολή του δικού σας ηλιακού θερμοσίφωνα, άμεσα, οικονομικά και με ασφάλεια.

Αγοράστε online από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα - ΔΩΡΕΑΝ αποστολή στην Αττική

Προσφέρουμε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Ηλιακοί και Ηλεκτρικοί Θερμοσίφωνες - Ηλιακοί Συλλέκτες - Boiler/Δοχεία Ηλιακών - Θερμοπομποί - Θερμοσσυσωρευτές - Αερόθερμα - Fan Coils - Ηλεκτρικοί Λέβητες.

Δείτε αναλυτικά όλα μας τα προϊόντα »